Bewijs je vaardigheden

Hoe bewijs je je vaardigheden tijdens het solliciteren? In een sollicitatiebrief geef je onder andere antwoord op de vraag waarom je geschikt bent voor die baan. Om dit duidelijk te maken, heb je bewijzen nodig. Je kunt natuurlijk wel zeggen dat je goed leiding kunt geven, maar een werkgever wil graag zekerheid hebben.

Kies de belangrijkste vaardigheden

Doe onderzoek naar de functie en de werkgever voor je begint aan het schrijven van een sollicitatiebrief. Bekijk de vacature en onderstreep de vaardigheden en kwaliteiten die je tegenkomt. Zoek hier de belangrijkste uit. Deze moeten natuurlijk wel bij jou passen. Sluit vervolgens jouw brief hierop aan.

Geef bewijzen voor je argumenten

Zeggen dat je iets kunt is natuurlijk iets anders dan laten zien dat je het kan. Op papier is het lastig om iets te laten zien. Daarom moet je met bewijzen komen. Hieronder volgen enkele voorbeelden:

“Wij zoeken een ijzersterke verkoper”

Zit jij bij je huidige werkgever elke maand bij de top 10 van beste verkopers? Dan is dat perfect om te vertellen in je brief.

“Teamplayer die ook zelfstandig kan werken”

Ben je bijvoorbeeld timmerman, dan vertel je hoe groot het team is waar je normaal in werkt. Daarnaast vertel je bijvoorbeeld over dat ingewikkelde project dat je zelfstandig tot een goed einde hebt gebracht.

“Resultaatgerichte manager”

Kom met concrete cijfers. Vertel bijvoorbeeld dat je team onder jouw leiding de doelstelling van het afgelopen jaar met 10% heeft overtroffen.

Een sollicitatiebrief schrijven

Vind je het lastig om een brief te schrijven? Kijk dan eens naar onze 10 tips voor een sollicitatiebrief. Moet het een motivatiebrief zijn? Ook daar hebben we schrijftips voor opgesteld.

Ook staan onze Carrière Mentors klaar om je verder te helpen met je sollicitatiebrief. Stel je vraag gratis aan één van onze mentoren en krijg direct de hulp die je nodig hebt.

Development, News

Geef een reactie